Det är med stor sorg och saknad som Arne Olsson har lämnat oss.

Han var inte bara en vän och bra kompis till mig, utan han var även ett bra bollplank som jag har känt i mer än 40 år. Vi satt ofta, över en kopp kaffe, och diskuterade Genarps utveckling vilket senare ledde till att Arne fick med mig i Byalaget. Vi diskuterade på vilka olika sätt vi skulle jobba och agera med frågor mot våra politiker gällande Genarps utveckling.

En av frågorna som Arne kämpade mycket för var att rädda vår brandkår från nedläggning vilket han lyckades med och sedan även fick igenom att bygga en ny brandstation. Jag tror att det var en av Arnes bästa dagar i livet när han var med på invigningen av den nya brandstationen.

Listan kan göras lång på saker som Arne kämpade för och fick igenom. Arne var genuint mån om att Genarp skulle utvecklas och hela tiden bli bättre. Han blev ibland frustrerad över att det inte hände något utan bara var tomt snack från politikerna. Men han gav aldrig upp om att det skulle bli bättre.

Vi har förlorat en fin människa och en stor tillgång i Genarp och jag hoppas att den goda kämparandan kommer leva kvar och att aldrig ge upp för Genarps utveckling.

Kent Petersson
Ordförande Genarps Byalag

Arne Olsson